sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Työ yön aatoksia..

Heivain. Olen ehkä maailman laiskin ihminen!
En jaksa kotona avata konetta ollenkaan! Puhelimella kun hoituu niin näppärästi tuo facen tarkastus (10minsan välein) ja sähköpostin luku..
Nyt olen töissä yövuorossa ni kerkiää jotain kirjotteleen.. En kyllä saanut omaan koneeseen nettiä toimimaan ni kuvia ei tässä postauksessa sitten ole..
Mitähän mää sitten kirjottelisin...?!

Sain nyt töitä kuukaudeksi samasta ihanasta paikasta, jossa olen kesästä asti ollut. Kolme viikkoa jouduin tosiaan pois sieltä olemaan. Toivon hirviästi että saisin taas jatkaa kauemmin ku tän kuukauden.
Olen siis kehitysvamma-alalla töissä. Valmistuin lähihoitajaksi viime keväänä. Kehitysvammaiset ovat aina olleet lähellä sydäntä, vanhempieni työn takia. He ovat perhehoitajia, eli heidän kotonaan asuu kehitysvammaisia. Heh, outoa sanoa porukoitten kotia heidän kodiksi.. Ainahan se on mun koti ollu... Kai se jotenkin vieläkin..
Puhuttiinki ukon kanssa tästä koti asiasta yks ilta.. Ku meidän kotihan on munkin koti mut mikä sitten se lapsuudenkoti on? Onko seki koti? Vai vanha koti? Mut eihän se vanha koti oo ku voin sinnekki mennä ihan koska vaan.. Emmää tiiä.. Vähän tää aatos lentää väsyneenä. Ja kiva olla väsyneenä tähä aikaa ku nukkumaan pääsee vasta joskus aamulla kaheksan yheksän aikoihin... Blah.

Mää oikeesti rakastan näitä yövuoroja. Aluks pelotti kauheesti ajatuskin, koska oon aina pelänny pimeää ja muutenkin itestään oloa. Mut nää vaan on niin ihania. Varsinkin ku on rauhallista. Kerkeää vähän tehä omiakin hommia.



Oon tosiaan joogaamaan ruvennu. :D Tää selkä on ollu tosi hyvä nyt vissiinkin sen takia. Ei oo tarvinnu syyä särkylääkkeitä ollenkaan! Loukkasin selkäni joskus kaks-kolme vuotta sitten, ku sänky rysähti yöllä alta. :D Ja tosiaan ihan yksin olin nukkumassa ja kylkeä käänsin ni pam, yhtäkkiä oltiinkin lattialla ja seuraavana päivänä ei sitten kävelty ku sattu nii perkeleesti. Siitä asti kaikki nää vuodet on selkäkipu kaikissa lääkäreissä laitettu ylipainon piikkiin. No tottakai tiedän ettei se hyvää sille tee, mutta jotenkin oon aina aatellu et ei se koko asiaa selitä. Nyt syksyllä kun taas jouduin hakemaan kipupiikkiä, ukko räjähti sille lääkärille ja lääkäri peloissaan kirjoitti sitten lähetteen kirralle ja röntgeniin. Kuvista selvis että mun alaselkä on liian suora ja kipu johtuu ainakin osittain siitä! Sain lähetteen fysioterapiaan ja siellä olen kerran käynyt. Sain sieltä ohjeita venytuksiin ja selkälihasten ja lantiopohjan lihasten vahvistamiseen! :) Nyt ensi viikolla on toinen kerta ja en yhtään tiiä mitä siellä sit tapahtuu.. Saapi nähhä. :) Mut tosiaan selkävaivaisille vinkiksi kokeilkaa sitä joogaa! Vaikka se ehkä joidenki mielestä on ihan tylsää ja blaablaa, ni se kyl auttaa tosi paljon! Ja saahan siinä muutenkin lihakset mukaviksi! Ja kuulemma auttaa myös hyvän perseen metsästyksessä. :D
Minä teen liikkeet AVAlta tulevan Namaste jooga ohjelman mukana, mutta kirjastoista ainakin kuulemma löytää hyviä videoita kans! :)
Kuvat löyty googlettamalla Namaste jooga.


 Avan joogassa on liikkeitä kaikentasoisille joogaajille, ja liikkeitä on helppo itse soveltaa. :) Välillä on tosin vaikea tehä liikkeitä ja kytätä telkkaria samaan aikaan ku ei aina oo ihan toi enkun jooga sanasto hallussa...

Tässä vielä tämmöinen lainaus tältä sivulta:
"Joogaharjoituksessa käytettäviä kehon erilaisia asentoja kutsutaan asanoiksi.
Asanat vaikuttavat monella tapaa suotuisasti. Joogaamalla voi ennen kaikkea pitää selän mahdollisimman hyvässä kunnossa. Helposti saattaa huomata, että jos ei vähään aikaan tee asanaharjoituksia lainkaan, niin selkä voi jossain tilanteessa alkaa väsyä tai kipeytyä. Säännöllisen harjoittelun myötä pienet selkävaivat voi unohtaa. Jos on selän kanssa ongelmia, niin kannattaa keskustella lääkärin tai jooganopettajan kanssa siitä millaisia liikkeitä saa ja kannattaa tehdä.
 Joogassa venytetään monipuolisesti kehon eri lihaksia ja vartalo saadaan vetreäksi – mikä on myös mieltä virkistävää. Lihaskunto yleisesti ottaen paranee. Kehon liikkeistä löytyy niin selän kuin sisäelintenkin hierontaa. Jooga edistää ruoansulatuselinten toimintaa. Joogaharjoituksessa verenkierto vilkastuu ja kuona-aineiden poistuminen kehosta nopeutuu. Liikkeet, jotka avaavat rintakehää saavat hengityksen syvenemään ja vapautumaan.
 Jooga on hyvin kokonaisvaltaista itsehoitoa. Ei voida sanoa, että jooga parantaisi sairauksia. Elimistöllä on kuitenkin valtava kyky uusiutua, kun se pääsee terveisiin elämänolosuhteisiin. Joogalla on ennen kaikkea ennaltaehkäisevä vaikutus ja oireitakin voidaan lievittää. Hartia- ja niskanseudun jännitystiloja voi helposti hoitaa. Jooga vähentää stressin vaikutusta.
 Mieleeni on erityisesti myös jäänyt, kun kerran migreenistä kärsivä alkeiskurssioppilas tuli kertomaan, että aloitettuaan joogaharjoitukset kerran viikossa, hän oli voinut vähentää käyttämiensä lääkkeiden määrän puoleen!
"


Jahas, onpa tympeen näköstä ku ei oo mitään kuvia täällä.. Kokkeilenpas jotain tähän ehtiä...


Tämmöne olo on mulla joogahetken jälkeen! :)
Jepa jee, nyt kierrolle! pusnam.

Ei kommentteja: